Το Ημερολόγιο της TechEd IT Pros 2008: Μέρα 4η


Σήμερα δεν έχει φωτογραφίες, διότι μας έχουν προειδοποιήσει για κλοπές στη Βαρκελώνη, οπότε σταμάτησα να έχω την κάμερα μαζί μου.

Βρισκόμαστε στο Ask The Experts booth από τις 10 σήμερα μέχρι την 1 το μεσημέρι, οπότε μετά μπορούμε να παρακολουθήσουμε τις ομιλίες που μας ενδιαφέρουν. Δεν καταφέραμε να παρακολουθήσουμε την ομιλία του Andy Malone, αλλά τελικά δεν μας πείραξε και πολύ γιατί θα τον έχουμε στην Αθήνα στο τέλος του μήνα.

Η πρώτη ομιλία που παρακολούθησα (και μάλιστα καθόμουνα κοντά στον Mark Minasi) ήταν σχετική για την ασφάλεια στα Windows 7. Αυτό που μου έμεινε ήταν το νέο User Account Control που έγινε πιο φιλικό, αλλά και η δυνατότητα να περιορίσουμε τις εφαρμογές που θα τρέχει ο τελικός χρήστης με πολύ φιλικό και έξυπνο τρόπο. Και φυσικά, η συμβουλή ήταν να μην απενεργοποιούμε το User Account Control ούτε στα Vista, ΜΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ.

Η επόμενη ομιλία αφορούσε τον Windows Server 2008 R2 και τις αλλαγές στο Active Directory. Ακούστε και αυτό: θα δούμε Recycle Bin στον 2008 R2, ώστε να μπορούμε να ανακτήσουμε εύκολα τους κατά λάθος διαγραμμένους χρήστες και OUs. Προς το παρόν δεν υπάρχει γραφικό περιβάλλον και γίνεται μόνο με PowerShell, αλλά υποσχέθηκαν ότι θα υπάρξει αντίστοιχο εργαλείο.

Κάπου στα ενδιάμεσα γνώρισα και τον Magnus Lindegren της εταιρίας SpecOps, ο οποίος μου παρουσίασε κάποια εκπληκτικά εργαλεία για την διαχείριση του Active Directory και των Group Policies. Πως θα σας φαινόταν ένα εργαλείο που θα μπορούσε να κάνει GPUpdate κεντρικά από τον Domain Controller όποτε το θελήσουμε? Υπάρχει λοιπόν σχετικό εργαλείο και μόλις το δοκιμάσω θα σας το παρουσιάσω.

Η τελευταία ομιλία αφορούσε τον ForeFront για Exchange Server 2007, το antivirusantispam εργαλείο της Microsoft, το οποίο έχω ήδη χρησιμοποιήσει και δουλεύει εξαιρετικά. Εμείς φυσικά είδαμε την επόμενη έκδοση, που φιλτράρει ακόμα πιο αποτελεσματικά.

Σύντομα θα βάλω και άλλες φωτογραφίες, ώστε να μπορέσετε να πάρετε μια γεύση του κλίματος που υπάρχει εδώ.

Σχολιάστε